Haarlem in een notendop

Samen sterk
Nieuwe initiatieven vinden het levenslicht, talenten krijgen de ruimte en locaties krijgen herbestemmingen zodat deze toegankelijker zijn voor de zakelijke markt. Verder ontstaan er bijzondere kruisbestuivingen tussen locaties en leveranciers. Het Haarlem Convention Bureau is daar een goed voorbeeld van: want collectief denken zet iedereen op voorsprong!

Gastvrij en ondernemend
Al in de tiende eeuw werd Haarlem voor het eerst opgeschreven in een inventarisatie van alle kerkelijke bezittingen in het land. De plaats Haralem werd hierin met drie boerderijen genoemd. Sindsdien staat Haarlem willekeurig bekend als de Schilderstad, de Spaarnestad, de Textielstad, en de Schrijversstad. Een bron van inspiratie dat vele verschillende bloedgroepen, identiteiten en visies uitdraagt. Bewoners van de stad werken veelal in de dienstensector: de zakelijke dienstverlening, industrie en horeca; aan een goede dosis gastvrijheid en ondernemerschap dus geen gebrek. Het zit nu eenmaal in ons DNA.

Uitgebreid aanbod 
De vibe van Haarlem kent geen grenzen, het is allesomvattend. De stad kent een ongekende zuigkracht, zowel op nationaal als internationaal niveau. Met een totale capaciteit van ruim 1000 kamers in de diverse hotels, is het extra aantrekkelijk een evenement, congres of een incentive te organiseren in de stad aan het Spaarne. Van hotels, kerken, restaurants, congreslocaties en musea tot locaties aan en op het water. Het is een zinnenprikkelende omgeving, een bestemming die zowel de toerist, de consument als de zakelijke bezoeker uitdaagt en verrast. Zo ook met ludieke alternatieven in de meeting- en event markt!

Onvergetelijke locatie
De wereld verandert in sneltreinvaart en Haarlem laat die ontwikkeling vol creativiteit en vrijzinnigheid tot uiting komen in haar locaties en evenementen. Van moderne architectuur tot het oudste museum van Nederland, van een kerk met duistere verhalen tot privé-panden die beschikbaar zijn voor de opdrachtgever. Fietstochten maken en varen over het Spaarne of liever focus tijdens een seminar of bijeenkomst? Een trip naar het brede zandstrand of laveren over pleinen om ’s avonds verrast te worden met een wijnarrangement in het centrum van de stad? Alles kan in Haarlem en dat bewijst het collectief; de verschillende partners van Haarlem Convention Bureau staan klaar om een onvergetelijk evenement te hosten in de mooiste stad van Nederland!

See you in Haarlem!

Bekijk onderstaande video van Haarlem Marketing en krijg een goede indruk van de stad. Laat je inspireren: see you in Haarlem!

Haarlem Marketing