Het nieuwe samenkomen

Ondernemers in de stad leerden de afgelopen tijd om te gaan met de 1,5-metereconomie. Met een aangepaste bedrijfsvoering kan regio Haarlem de zakelijke bezoeker weer veilig ontvangen zónder dat de gastvrijheid daarmee in het geding komt. Vanaf 1 juli is er een volgende stap gezet met een verdere versoepeling van de geldende veiligheidsmaatregelen. Hieronder tref je meer informatie over de huidige maatregelen voor de zakelijke markt in Haarlem en Nederland.

  • Bedrijven in de toeristische sector, horeca en culturele instellingen zijn weer geopend. Er gelden specifieke regels per sector en wanneer er aan deze regels voldaan wordt geldt er geen maximum aan het aantal bezoekers. De officiële communicatie met betrekking tot de regels vind je op de website van de Nederlandse overheid.
  • Bezoekers en personeel dienen 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen houden en de vereiste hygiëne maatregelen te kunnen volgen.
  • Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) heeft een Covid-19 Heropeningsprotocol voor zakelijke evenementen in Nederland opgesteld. Dit Covid-19 heropeningsprotocol bevat richtlijnen voor organisatoren van vergaderingen en congressen, leveranciers en afgevaardigden van vergaderingen, congressen en evenementen die plaatsvinden in Nederland. Zakelijke evenementen omvatten beurzen en bedrijfsevenementen.
  • Voor antwoorden op de meestgestelde vragen rondom het coronavirus kun je terecht op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
  • Bezoek Visit Haarlem voor updates rondom het coronavirus, richtlijnen en het veilig bezoeken van Haarlem.

Videoreeks - ‘Het nieuwe samenkomen voor de vergader- en congresmarkt’

Om de congres- en vergadermarkt te laten zien dat de zakelijke bezoeker weer veilig bijeen kan komen in de regio Haarlem, heeft het Haarlem Convention Bureau een videoreeks gemaakt. Deze video’s zijn hieronder terug te zien.

Interview Boutiquehotel Staats
Claudia van den Berg van Boutiquehotel Staats geeft aan dat hun vergaderfaciliteiten en 21 hotelkamers de laatste tijd weer vaker geboekt worden door zakelijke bezoekers: ‘Er zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun medewerkers na al dat videobellen en thuiswerken weer eens bij elkaar willen halen om zo het nuttige met het aangename te verenigen.'

Bekijk de video waarin Claudia vertelt over zakelijk bijeenkomen in de 1,5-metermaatschappij en haar blik op de toekomst.

Interview Vooges Centraal
Rolf Vooges exploiteert behalve Vooges Centraal (achter NS-station in Haarlem) ook een strandpaviljoen in Zandvoort en weet, mede vanwege het veranderlijke Nederlandse weer, wel wat flexibel ondernemen is: ‘Hollen of stilstaan. Maar helemáál stilstaan heb ik nog nooit meegemaakt.’ Nu Vooges binnen de 1,5-metereconomie weer draait, doet hij dat met verve.

Bekijk de video waarin Rolf vertelt over zakelijk bijeenkomen in de 1,5-metermaatschappij en zijn blik op de toekomst.

Interview Van der Valk Hotel Haarlem
Niels Piscaer van Van der Valk Hotel Haarlem is na een enorme verbouwing helemaal klaar om de zakelijke bezoeker te ontvangen. Met maar liefst 20 zalen, desgewenst in combinatie met 314 hotelkamers en nog eens 378 plaatsen in het restaurant, is het congreshotel gereed om te draaien.

Bekijk de video waarin Niels vertelt over zakelijk bijeenkomen in de 1,5-metermaatschappij en zijn blik op de toekomst.