Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Een ieder die met de trein naar Haarlem reist, heeft bij het passeren van de brug over het Spaarne alvast vluchtig een prachtig uitzicht op de stad. Dankzij de zeer frequente treinverbinding tussen Haarlem en omliggende grote steden (elke 10-15 minuten) en snelle busverbindingen van/naar Amsterdam, Leiden en Schiphol is Haarlem uitstekend per openbaar vervoer te bereiken. Via de website van 9292 plan je gemakkelijk en snel je reis met het openbaar vervoer.

Plan je reis met 9292

Nachttrein
Vanuit Amsterdam rijdt elke vrijdag- en zaterdagnacht om 02.50 uur en 03.50 uur een extra intercity naar Haarlem. Richting Amsterdam gaan de laatste intercity's vanuit Haarlem op vrijdag- en zaterdagnacht om 01.58 uur en 03.15 uur.

Plan je reis met de trein

Auto
Wie per auto naar Haarlem reist, profiteert van diverse verbeteringen aan de snelwegen in de regio. De reistijd naar Haarlem en de doorstroom op de wegen is aanzienlijk verbeterd door de renovatie van de Velsertunnel en het omleggen van de A9 bij Badhoevedorp. Via de A200, de N205 en de N208 rijdt het verkeer vanaf de snelwegen soepel de stad in naar één van de vele parkeermogelijkheden in het centrum.
Bij de toegangswegen van de stad vind je routeaanwijzingen voor de openbare parkeergarages.

Parkeren
Haarlem biedt meer dan 1.700 parkeerplaatsen in en rondom het centrum. Op zon- en bepaalde feestdagen kun je in Haarlem gratis parkeren op straat. Op de overige dagen geldt betaald parkeren. Houd er rekening mee dat in het centrum weinig parkeergelegenheid op straat is. Je kunt je auto daarom het beste parkeren in één van de zeven openbare parkeergarages. Via onderstaande link zie je per parkeergarage het aantal vrije plekken, het adres, de tarieven en kun je een routebeschrijving maken.

Bekijk de parkeergarages

Fiets
Kom je met de fiets naar het centrum? Dan kun je je fiets overdag gratis stallen in één van de bewaakte en overdekte fietsstallingen aan de Botermarkt, Smedestraat of Tempelierstraat. Op het station kun je gebruikmaken van het fietssouterrain. Op de website van de gemeente Haarlem vind je meer informatie. Daarnaast is het mogelijk om op verschillende plekken in Haarlem een fiets te huren. Bekijk de website van Visit Haarlem voor meer informatie.

Fietsverhuur Visit Haarlem

Lopen
Het maakt niet uit of je per trein, bus of met eigen vervoer in Haarlem arriveert, het laatste stukje zal met plezier wandelend worden afgelegd. De beeldschone monumenten, de pittoreske straatjes, de half verscholen hofjes en de gezellige winkeltjes maken een wandeling door Haarlem een niet te missen hoogtepunt. De kleine afstanden overdag zorgen er voor dat de voeten ’s avonds nog moeiteloos van de vloer kunnen in de bruisende binnenstad.

Neem contact met ons op

Rechtstreeks contact

Neem contact op met Pien Keizer. Zij adviseert je vrijblijvend over alle zakelijke mogelijkheden in Haarlem.

Stel je vraag

Contact

Haarlem Marketing is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325

Meer informatie