Artikel: Flexibele werkplekken bij ZAAMEN

ZAAMEN staat voor mensen met elkaar en bij elkaar brengen. Dat is de kracht van ZAAMEN volgens eigenaar, John Gerdsen. Hij vindt de contactmomenten en het fysiek samenkomen met gasten belangrijk en wil dat graag behouden. 

ZAAMEN biedt flexibele werkplekken aan voor 279 euro per maand. Gedurende de maand kunnen members binnen komen lopen om een flexibele werkplek te kiezen. De werkplekken zijn allemaal uniek en je kan iedere keer een ander uitzicht ervaren, bijvoorbeeld uitzicht op de gracht, op de binnentuin of je gaat op de zolderetage zitten bij een bekende. De keuze van je werkplek weerspiegelt je gemoedstoestand, volgens Gerdsen. Vanwege COVID-19 kan dit momenteel niet qua veiligheid. In overleg heeft iedereen nu een vaste werkplek en is er een mondkapjesplicht als members bewegen door het pand.

Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar. Het ZAAMEN-tuinhuis, de grote vergaderzaal Regina, de sfeervolle coachruimtes Berlat & Morel, het ZAAMEN souterrain en de Castor boardroom.  De members hebben ook het voordeel dat ze alle faciliteiten kunnen gebruiken. Dat is de brasserie, de tuin, een mooie boot en leden kunnen ook een ruimte huren voor bijvoorbeeld videobellen of om gasten te ontvangen. Veel members huren een ruimte voor zichzelf en maken daar een installatie met beeldschermen voor een online meeting. “Er zijn zoveel manieren om de wereld te bereiken en daar wordt goed gebruik van gemaakt.” 

Er zijn mensen die elkaar ontmoeten bij ZAAMEN en op zoek zijn naar connectie. Ze willen mensen enthousiasmeren en de meeste members lunchen allemaal in huis. Die leden zijn voor Gerdsen en de onderneming van belang voor de verbintenis met elkaar. De meeste leden die er nu bij komen zijn op zoek naar een werkplek voor een kortere periode, omdat ze in plaats van thuis ook een werkplek buiten de deur willen ervaren. Veel hoofdkantoren sluiten hun deuren en het thuiswerken is de nieuwe norm. Gerdsen ziet hier veel kansen voor de onderneming. Volgens hem is dat wat ZAAMEN onderscheidt van andere organisaties: de persoonlijke touch en het grote interne netwerk. “Ik zie de members ook altijd als de beste ambassadeurs die je jezelf kan wensen, want zij werken hier vol trots. Ze hebben natuurlijk een prachtig pand hier aan de Nieuwe Gracht. De members laten graag de tuin en de brasserie met de bijbehorende kwaliteit zien.”

Gerdsen ziet een mooie toekomst voor de onderneming. “Qua werkplekken opereren we in een hele goede markt en dat heb ik altijd al ervaren. Ik voorzie wel dat die markt anders wordt. Waar voorheen mensen vijf dagen naar kantoor gingen, denk ik dat mensen nu voor één à twee dagen deze kant uit komen. Mensen gaan het leven straks echt weer vieren en ZAAMEN kan daar een heel belangrijke rol in gaan spelen als het gaat om de catering. Daarnaast denk ik op fysiek vlak dat mensen toch weer bij elkaar willen komen. Daar heeft ZAAMEN echt mooie ruimtes voor, die we prima kunnen faciliteren met eigen catering.”

Neem contact met ons op

Rechtstreeks contact

Neem contact op met Pien Keizer. Zij adviseert je vrijblijvend over alle zakelijke mogelijkheden in Haarlem.

Stel je vraag

Contact

Haarlem Marketing is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325

Meer informatie