DNA jaarcongres in Haarlem

Op 26 september 2019 organiseerde De Nederlandse Associatie (DNA) haar vierde jaarcongres onder het motto “Verenigingen; daar zit muziek in!”. Dit jaar de eer aan Haarlem om het congres te hosten in de Philharmonie.

2 jaar geleden besloot De Nederlandse Associatie om hun vierde jaarcongres te organiseren in de stad Haarlem. Miranda de Haan, projectassistent bij De Nederlandse Associatie: ‘wij wilden het congres graag in de prachtige stad Haarlem organiseren vanwege de uitstraling, rijke historie en de inspirerende locatie de Philharmonie. De Philharmonie paste als theater-en congreslocatie perfect bij het thema “Verenigingen; daar zit muziek in!” en daarom was de keuze snel gemaakt’.

Het congres startte al vroeg in de ochtend om 08:00 uur met een gezamenlijk ontbijt, waarna het dagprogramma startte met een opening door de illusionisten Rob en Emiel. Het programma bestond uit verschillende inspirerende sprekers zoals Herman Pleij en Bjorn Kuipers, learning labs waar men kennis op kon doen, een lunch op 19 verschillende locaties in Haarlem en een afsluitende borrel.

Het Haarlem Convention Bureau heeft in samenwerking met Miranda de Haan gewerkt aan het lunchconcept. Het Haarlem Convention Bureau kent de stad goed en heeft relaties met verschillende horeca gelegenheden is daarom heeft de organisatie het convention bureau om advies gevraagd voor passende locaties voor de lunch. Het Haarlem Convention Bureau heeft de restaurants benaderd en betrokken. Zo kon er snel geschakeld worden en ontstond er effectieve communicatie tussen alle partijen.

In groepen van 10 a 20 personen verspreidde de 350 deelnemers van het jaarcongres zich over 19 verschillende restaurants in Haarlem. Een aantal reacties van deelnemers:

“Lunchen in restaurants en daardoor beweging en frisse lucht! Superleuke en ook slimme onderbreking.”

“Lunch concept was heel leuk op deze manier, zo kom je echt in contact met de andere aanwezigen”

““De externe lunch vond ik een topmoment: frisse lucht, aan de wandel in het historische stadshart, kennismaken en delen. Erg van genoten.”

Dit was goede exposure voor de stad Haarlem gezien in totaal 350 verenigingsprofessionals de stad verkende tijdens hun wandeling naar de restaurants.

Miranda de Haan kijkt met trots terug naar een geslaagd jaarcongres in Haarlem.